A női klinika nagyjai

2018. november 19. - 11:08
A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika idén 70 éves, emblematikus orvosprofesszorait köszöntötték, és Árvay Sándor emlékéremmel tüntették ki pénteken a női klinikán tartott tudományos ülésen.

A Tóth Zoltán és Hernádi Zoltán emeritus professzorok tiszteletére tartott rendezvényen Mátyus László dékán köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a szülészet és nőgyógyászat meghatározó alakjai még sokáig aktívan segítik a női klinika tevékenységét.

Az Általános Orvostudományi Kar vezetője a kar nevében oklevelet adott át Tóth Zoltánnak, megköszönve több évtizedes kimagasló gyógyító, oktató, nevelő munkája.

A 70. születésnapját idén ünneplő neves szakember 2005 és 2013 között volt a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója. A szintén 70 éves Hernádi Zoltán professzornak, a Nőgyógyászati Onkológia Tanszék alapítójának már tavasszal átadták a kar elismerő oklevelét.

Póka Róbert, az intézmény jelenlegi vezetője beszédében felidézte az ünnepeltek életútjának legfontosabb szakmai állomásait, és Árvay Sándor-emlékéremmel tüntette ki a szülész-nőgyógyász professzorokat. A tudományos ülésen a klinikaigazgató szólt az elmúlt öt év oktatási, kutatási és betegellátási eredményeiről, valamint előadásokat tartottak a professzorok munkásságához kapcsolódó témákban.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.