Mesés nemzetközi sokszínűség

2018. október 29. - 16:02
Hagyományos népviseleteiket és nemzeti táncaikat is bemutatták a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói a számukra szervezett különleges gálaesten, amelyet a debreceni orvosképzés centenáriumi ünnepségsorozatának részeként tartottak október 26-án a HALL-ban.

Mesevilágot varázsolt a Debreceni Egyetem külföldi diákjainak a Hallgatói Önkormányzat részeként működő International Studies Union. A külföldi hallgatók érdekképviseleti egysége 2015 óta szervezi meg az „A Night of a Thousand Lights” elnevezésű rendezvényt, amely idén új helyszínen, még több hallgatóval, ének-, tánc- és divatbemutatóval, vacsorával és megannyi csodával várta a résztvevőket.

Október 26-án sosem látott pompájába öltözött a HALL, ahol a díszítés tematikája a Narnia könyvek fagyos mesevilága volt. A gálaesten külföldi és magyar hallgatók mutatták be népviseleteiket, táncaikat és nemzetiségük egyediségét. A ruhaköltemények mellett indiai táncot, rock zenekart, hagyományos afrikai ruhákat és japán legyezőket is láthattak a jelenlévők.

Az idei rendezvény a debreceni orvosképzés 100. évfordulójának alkalmából szervezett ünnepségsorozat részét képezte, elismerve ezzel az Általános Orvostudományi Kar kiemelt szerepét az angol nyelvű oktatás megalapozásában és felvirágoztatásában.

Részleteket a DEHÖK oldalán megjelent cikkben olvashatnak.

Sajtóiroda/DEHÖK Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.