Orvosok a zenében

2018. október 10. - 11:03
Ingyenes koncerttel folytatódik pénteken a százéves debreceni orvosképzés jubileumi eseménysorozata. Az „Orvosok a zenében” című hangversenyen a Debreceni Egyetem muzsikáló orvosai és hallgatói kórusa is fellép a Zeneművészeti Kar Liszt termében.

A tudományos és szakmai rendezvények mellett kulturális események is színesítik a debreceni orvosképzés centenáriumát ünneplő többhetes programsorozatot. Az Általános Orvostudományi Kar és az Ars Medica pro Humanitate Hungarica Egyesület közös estjén a Debreceni Egyetem több olyan orvosa is bemutatkozik a nagyközönség előtt, akik a gyógyítás mellett a zene világában is jeleskednek szerzőként, előadóművészként.

Az október 12-én, 18 órától kezdődő hangversenyen Liszt Ferenc, Chopin, és Muszorgszkij egy-egy darabja mellett Németh Norbert, a kar dékánhelyettesének egy zongora- és egy kamaraműve is felcsendül majd. A koncerten az orvosok együtt muzsikálnak a Zeneművészeti Kar művésztanáraival és közreműködik az egyetem orvos- és egészségtudományi karainak hallgatóiból álló MediChoir kórus Fógel-Veres Anett vezényletével. 

A 2010-ben alakult kórus fellép az 5. Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncerten is, amely szerdán 19 órától kezdődik, ugyancsak a Zeneművészeti Kar Liszt termében, valamint október 11-én 20 órától a Centenáriumi Medikus Napok gálaestjén a Debreceni Egyetem Főépületében. 

Az „Orvosok a zenében” koncert részletes programjáról, valamint a százéves orvosképzés centenáriumi eseményeiről az ÁOK weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: http://aok.unideb.hu/hu/centenariumi-programok

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.