A Klinikai Központ kiválóságai

2021. február 22. - 18:19
Átadták a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetést és Jutalomdíjat. Tíz egészségügyi szakdolgozó kiemelkedő munkáját ismerték el pénteken, a magyar ápolók napja alkalmából rendezett ünnepségen.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetést és Jutalomdíjat idén hetedik alkalommal adták át. Az elismeréssel a Klinikai Központ legkimagaslóbb teljesítményt nyújtó munkatársait jutalmazzák.

- A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház beolvadása után a Debreceni Egyetem Klinikai Központja 6500 dolgozójával, az ország legnagyobb betegellátó egysége lett, amelynek Önök a legkiválóbb munkatársai. Büszkék vagyunk a munkájukra – hangsúlyozta köszöntőjében Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke a pénteki ünnepségen.

A kitüntetést minden évben február 19-én adják át. Az ország első főápolója, Kossuth Zsuzsanna születésnapját 2014-ben nyilvánították hivatalosan a magyar ápolók napjává. Az ünnep alkalmából idén a Klinikai Központ tíz szakdolgozója vehette át az elismerést.

- Figyelemreméltó és nagyon nehéz munkát végeznek az egészségügyi dolgozók a járványhelyzetben. A már korábban megszokott mindennapi munka mellett a covid-ellátásban és az oltópontokon is teljesíteni kell. Sok kiváló munkatárs van a Nagyerdei Campuson és a Kenézy Campuson is, nehéz volt a választás – mondta Gál Mária, a DE KK ápolási és szakdolgozói igazgatója.

Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) dékánja pedig arra emlékeztetett, hogy az ünnepség jó alkalom arra, hogy megköszönjék a szakdolgozók gyógyításban végzett munkáját.

- Az orvoslás az utóbbi évtizedekben nagyon átalakult. Ami korábban egy-egy orvosegyéniség kiemelkedő teljesítménye volt, mára egyértelműen csapatmunkává vált. A szakdolgozók nélkül a gyógyító eljárások nem működnének – emelte ki Mátyus László.

A dolgozókat a Klinikai Központ szervezeti egységei jelölték a díjra, majd a Klinikai Humánpolitikai Bizottság javaslatára a Klinikai Tanács egyöntetű támogatásával választották ki a díjazottakat.

- Az önök segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres a járvány elleni védekezés sem. Nem kétséges, hogy önök a legkiválóbbak a kiválók közül – jelentette ki Páll Dénes, a DE KK elnökhelyettese.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat Balan Angéla megbízott klinikai vezető ápoló (Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika); Debreceni Lajosné fogászati asszisztens (Fogorvosi Szolgálat); Farkas Zoltánné intenzív betegellátó szakápoló (Kenézy Gyula Campus Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály); Fekete  Zsigmond portás (Sebészeti Klinika); Jóga Marianna diplomás ápoló (Onkológiai Klinika); Mándokiné Kiss Ágnes OKJ ápoló (Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika); Medvés  Valéria  osztályvezető ápoló (Belgyógyászati Klinika A. épület); Nagyné Dobi Dóra műtős szakasszisztens (Bőrgyógyászati Klinika); Nagyné Jóvári Márta részlegvezető ápoló (Kenézy    Gyula Campus Belgyógyászati Osztály); Törökné Nagy Margit laboratóriumi asszisztens (Orvosi Mikrobiológia) vehette át pénteken a Klinikai Központban.


Sajtóiroda - CzA


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.