Képzők képzése

2019. augusztus 13. - 12:28
Több mint 150 oktató vett részt az Általános Orvostudományi Kar Képzők képzése programjában. A 2019. júniusban zárult oktatás-módszertani kurzus olyan népszerű volt, hogy a kari vezetők a folytatást tervezik.

Hogyan lehet hatékony a gyakorlati oktatás? Hogyan építsünk fel egy jó előadást? Mire figyeljünk a klinikai gyakorlati oktatásnál?  Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a képzésen részt vett oktatók, így bővítve oktatás-módszertani ismereteiket.

- Az oktatás egy összetett, elhivatott feladat, amelyhez koherens ismeretanyagot, módszertani segítséget, ötleteket adott ez a képzés. Az oktatók elmélyülhettek a program témáiban, láthatták, miért fontos, hogy a különböző módszereket beépítsék az előadásaikba- ismertette Németh Norbert, az Általános Orvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

A képzés alapja egy korábbi e-learning oktatásmódszertani anyag volt, háttéranyagokkal, online tesztkérdés-csomagokkal. Az anyag kidolgozásában debreceni oktatók is részt vettek. A programban személyes találkozókból, konzultációkból is állt.  A képzést több mint 150 oktató végezte el.

Akik elvégezték a kurzust, feladatot is kaptak. Be kellett számolniuk arról, hogy az ott szerzett ismeretek, módszertani elvek és ötletek, hogy épültek be a munkájukba. Mindenképpen hasznosnak tartom ezt a képzést, elsősorban a fiataloknak kellene ezzel kezdeniük oktatói pályájukat- hangsúlyozta a dékánhelyettes. 

A program népszerűsége, a jelentkezők létszáma a kar vezetőit, a kurzus szervezőit is meglepte. A Képzők képzése 2019. júniusában ugyan lezárult, de a tervek szerint valamilyen formában lesz folytatása a programnak az Általános Orvostudományi Karon.
(EFOP-3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében”).

Sajtóiroda - CzA


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.