Várkonyi István „az év embere”

2021. február 05. - 10:10
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Infektológiai Klinika megbízott igazgatója nyerte „Az év embere” díjat 2020-ban, a járványhelyzetben végzett munkájáért. Várkonyi István az elismerést február 4-én vette át Debrecen polgármesterétől.

Az év embere kezdeményezést 2011-ben indította el a Dehir.hu hírportál.  A zsűri a díjat azoknak a meghatározó debreceni személyiségeknek ítéli oda, akik teljesítményükkel, életvitelükkel maradandót alkottak, példaképül szolgálhatnak másoknak.

A zsűri szerint Várkonyi István, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Infektológiai Klinika megbízott igazgatója heroikus küzdelmet folytatott és folytat a debreceniek egészségéért. Olyan hatalmas és tiszteletre méltó teljesítmény nyújtva ezzel, mely maximálisan kiérdemelte „Az év embere” elismerést 2020-ban.

A díjat minden évben a város bálján adják át, idén azonban a járványhelyzet miatt szűk körben, a Városházán vette át az elismerést Várkonyi István február 4-én, csütörtökön, Papp László polgármestertől. A városvezető kiemelte, hogy Várkonyi István, saját személyében és több száz munkatársa nevében is kiérdemelte az elismerést.

- Szimbolikusan ő képviseli azokat a szakembereket, orvosokat, ápolókat, az egészségügyi személyzet további tagjait, akik részt vesznek abban a valóban heroikus küzdelemben, amelynek során emberek egészségét kell megóvni a nap minden percében. Debrecen jó kezekben van, ezt örömmel mondhatjuk, hiszen az ország egyik legfejlettebb egészségügyi infrastruktúrája áll rendelkezésünkre – fogalmazott a polgármester. 

Várkonyi István megtisztelőnek tarja a díjat, és úgy gondolja, hogy az elismerés kollégáinak is szól.

- Nem túlzok azzal, hogy nem csak ez a hatszáz dolgozónk, hanem több ezer egészségügyi dolgozó és szakember dolgozott azon Debrecenben, hogy minél többen meggyógyuljanak. Nem csak az egészségügyi dolgozóknak, hanem családjaiknak is köszönettel tartozom. Mindannyijuk nevében veszem át ezt a díjat – mondta a díjat megköszönve a klinikaigazgató.

Várkonyi István 1997-ben szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ezt követően 2002-ben klinikai farmakológiából, 2005-ben infektológiából, 2012-ben allergológiából és klinikai immunológiából tett szakvizsgát. Jelenleg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Infektológiai Klinikáját vezeti.

Sajtóiroda/ DMJV Polgármesteri Kabinetiroda/ dehir.hu

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.