Előrelépés a RUR tematikus rangsorán

2020. november 13. - 09:35
Újabb orvostudományi listán javított a Debreceni Egyetem. Tavalyi eredményéhez képest 50 helyet tudott előre lépni, így a világ legjobb 300 orvosképző intézménye közé került a Round University Ranking tematikus rangsorában.

A moszkvai székhelyű független szervezet legfrissebb orvostudományi rangsorán 54 790 ponttal a 296. helyezést érte el – a tavalyi 346. helyhez képest 50 helyet javítva – a Debreceni Egyetem.

A Round University Ranking (RUR) 2020 Medical Sciences World University Ranking tematikus lista a világ 574 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta. Valamennyi egyetemet ugyanaz a 20 mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján – oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%) – értékeli, mint a RUR World University Rankings, melyen az 547. helyen áll a debreceni intézmény.

A Debreceni Egyetem az orvostudományi mellett a többi tematikus rangsorban is szerepel: élettudományok területén a 383., természettudományoknál a 277., míg műszaki tudományok esetében az 598. helyet foglalja el az intézmény.

A RUR 2020 Medical Sciences World University Ranking listán három egyesült államokbeli intézmény: a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis szerezte meg a dobogós helyezéseket.

A RUR tematikus listája már a második orvostudományi rangsor, amelyben jelentősen javított a Debreceni Egyetem, legutóbb a Times Higher Education tematikus ranglistáján lépett előre száz helyet, így belépve a legjobb 500 intézmény közé.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.