FM90: Fókuszban a biotechnológia

2016. december 02. - 13:20
Az ipar is felfigyelt a Debreceni Egyetem biotechnológiai kutatásaira, melyek eredményeit a gyógyászat mellett a mezőgazdaságban is lehet hasznosítani – részletek a Campus Rádióban.

Jobb ételek, új gyógyító eljárások, a hazánkban őshonos állatfajok génállományának megőrzése, hatékonyabb növényvédelem – ezeken a területeken hozhatnak minőségi javulást a biotechnológia eredményei. A Debreceni Egyetemen több tudományterület képviselői tekintették át az együttműködés lehetőségeit, ugyanis az előbb említett eredmények eléréséhez rengeteg kutatómunkára van szükség.

A kutatásokról bővebben Jávor András rektorhelyettes és Kusza Szilvia, az Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet tudományos munkatársa nyilatkozott az FM90 Campus Rádióban. Az összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.