Hallgatói Esélyegyenlőségi és Egyenlő Bánásmód Albizottság

DEBRECENI EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI ESÉLYEGYENLŐSÉGI ÉS EGYENLŐ BÁNÁSMÓD ALBIZOTTSÁGA

 

Bizottság elnöke: Dr. Jenei Zoltán

Bizottság titkára: Barta Zsuzsa

Bizottság tagjai: Prof. Dr. Németh Norbert

                                   Dr. Csépány Tünde

                                   Dr. Égerházi Anikó

                                   Dr. Birinyi András

                                   Dr. Pap Pál

                                    Adorján Dávid Martin

                                    Melis Dávid

           meghívott: Berényi András

 

KÉRELEM FORMANYOMTATVÁNY

REQUEST FORM

BIZOTTSÁG ELJÁRÁSI RENDJE

A DE ESÉLYEGYENLŐSÉGET ÉS EGYENLŐ BÁNÁSMÓDOT BIZTOSÍTÓ SZABÁLYZATA

RULES AND REGULATIONS TO ENSURE EQUAL OPPORTUNITIES AND EQUAL TREATMENT FOR STUDENTS

OF THE UNIVERSITY OF DEBRECEN

 

A kérelmeket e-mailen kell megküldeni a e-mail címre, az ÁOK Tanulmányi Osztályra, Barta Zsuzsa tanulmányi előadóhoz. (DEÁOK, Oktatási Központ, fsz. 104. szoba)

Változás!

  • A fogyatékosság igazolásának rendje és módja 2017. január 1-jével módosul.
  • A 2. § (5) bekezdése értelmében a felsőoktatásban részt vevő hallgatók, illetve a felsőoktatásba jelentkezők diszlexia, diszgráfia és diszkalkulia fogyatékosságának megállapítására irányuló eljárásban rehabilitációs szakértői szervként első fokon Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatala jár el.
  • A 3. § (2) bekezdése szerint ha jogszabály eltérően nem rendelkezik rehabilitációs szakértői szervként és orvosszakértői szervként másodfokon Budapest Főváros Kormányhivatala országos illetékességgel jár el.
  •  A fentiek értelmében azok a hallgatók, akik a középiskolai tanulmányaik során nem kaptak szakértői véleményt a sajátos nevelési igény megállapításáról, diszlexia, diszgráfia és diszkalkulia esetén Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatala által kiadott szakérő véleménnyel igazolhatják fogyatékosságukat. A mozgásszervi, érzékszervi fogyatékosságot, a beszédfogyatékosságot, az autizmus spektrum zavart a megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatala által kiadott szakvéleménnyel kell igazolni, amennyiben a középiskolai tanulmányok során a sajátos nevelési igény nem került megállapításra.
  • Külföldön élő, tartózkodó kérelmező esetén, vagy ha a vizsgálandó személy nem rendelkezik Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, első fokon Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatala jár el.

TÁJÉKOZTATÓ: felsőoktatásban résztvevő hallgatók diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia fogyatékosság vizsgálatáról

Frissítés dátuma: 2022.01.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.