Egyetemi szakember az MKT élén

2019. május 20. - 16:14
Csanádi Zoltánt, a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatóját választotta elnökévé a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT). Kinevezését a szervezet idei országos kongresszusán vette át május elején, Balatonfüreden.

 - Megterhelő feladat, mégis szerencsésnek gondolom, hogy egy időben dolgozhatok a legnagyobb hazai orvostársaság elnökeként és az egyik legjelentősebb hazai szívgyógyászati központ, a debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatójaként – mondta a hirek.unideb.hu-nak Csanádi Zoltán, akinek kinevezéséről a Magyar Kardiológusok Társasága adtott hírt saját weboldalán. 

A professzor úgy véli, hogy e két feladatkör egyértelműen erősíti egymást, hiszen így különböző nézőpontból láthat rá a hazai szívbeteg-ellátásra, az esetleges problémákra, valamint arra, hol és hogyan lehet fejleszteni a hazai kardiológiát, továbbá javítani a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését.

- A csaknem 4000 tagot számláló szakmai szervezet működtetésében a motor szerepét elsősorban a nagy intézetek töltik be. Stílszerűen ők dobogtatják a társaság szívét és ebben mi Debrecenből nagyon jelentősen kivesszük a részünket – fogalmazott az új elnök.

Hozzátette: a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában (DEKK) folyó munka elismerése, hogy a társaság legfelsőbb vezetésébe több debreceni szakembert is beválasztottak, így velük közösen dolgozhat a helyi és az országos szintű feladatok megoldásán.

Csanádi Zoltán 2017 óta vezeti a DEKK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikát, néhány hete pedig tagja lett az egyetem Egészségügyi Irányító Testületének. A professzor 12 éve tagja a Magyar Kardiológusok Társasága Elnökségének. Korábban volt külügyi alelnök, majd 6 évig a tudományos bizottság elnökeként vett részt a szervezet munkájában. A társaság leendő elnökévé 3 évvel ezelőtt választották, elnöki feladatkörét az MKT májusi kongresszusán vette át és 2022. májusáig tölti be.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.