Adomány a beteg gyerekeknek

2019. április 23. - 14:57
Infúziós pumpákat kapott a Debreceni Egyetem Gyermekklinika Gyermekhematológiai osztálya. Az eszközöket abból a több mint egymillió forintból vásárolták, amely egy jótékonysági reggelin gyűlt össze a Debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány javára.

A két új infúziós pumpát kedden adták át a jótékonysági esemény szervezői a Gyermekhematológiai-Onkológiai osztályon.

- Nagy szükség van ezekre az eszközökre. Az infúziós pumpa az erős, hatékony gyógyszerek pontos adagolását teszi lehetővé. Nálunk naponta 3-4 ilyen nagy dózisú kezelés is történik, és egy-egy beteg gyermek mellé 2-3 pumpa is kellhet - ismertette Kiss Csongor, a DE ÁOK Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék vezetője, a Debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A több mint egymillió forintot tavaly novemberben azon a budapesti rendezvényen ajánlották fel a résztvevők, amelyen a Szuperhős Naptárt mutatták be. A kiadványon a debreceni Gyermekhematológiai és Onkológiai osztályon kezelt gyerekek szerepelnek, akik a fotózásra szuperhősök bőrébe bújhattak.

A jótékonysági reggelit Örvendi Cintia, a Debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nagykövete és Balázs Kata, a Luxury Project Events tulajdonosa szervezte.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.