Intenzív ellátást segítő adomány

2018. december 20. - 15:01
A biztonságos és pontos gyógyszeradagolást segítő perfúziós pumpákat adományozott a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának a HBZ Kft. A készülékeket csütörtökön adták át a Klinikai Központban.

- Az intenzív osztályon és a mindennapos anesztéziában nyújtanak nagy segítséget az eszközök. A kritikus állapotú betegeknél ugyanis különösen fontos, hogy személyre szabottan tudjuk adagolni a gyógyszereket – mondta el Fülesdi Béla, a Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója a december 20-ai adományátadón.

A legsúlyosabb betegségek esetében az intézmény Észak-kelet Magyarország legnagyobb egészségügyi szolgáltatójaként a legmagasabb progresszivitási szinten 2 millió lakos ellátásáért felel. A Klinikai Központban végzett speciális idegsebészeti, szív- és érsebészeti, valamint gyermek-idegsebészeti beavatkozások olyan műszerparkot igényelnek, amely lehetővé teszi a magas rizikójú betegek biztonságos altatását és intenzív ellátását. Az infúziós pumpák ezekben az esetekben nyújtanak a nagy pontosságú és biztonságos gyógyszeradagolást.

Az 1 millió 350 ezer forint értékű adományt Horváth Hanna, a HBZ Kft. tulajdonosa és Nyikosné Bajnok Edina ügyvezető igazgató adták át az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika munkatársainak.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.