Középpontban a megelőzés

2018. március 05. - 16:03
A prevencióra és a szűrővizsgálatok fontosságára hívták fel a figyelmet a Debreceni Egyetem Klinikai Vizsgálatok Irodája szakemberei a hétvégi Natural Expón. A vérnyomás- és a vércukorszint-mérés volt a legnépszerűbb, de a testsúlyanalízisre is sokan voltak kíváncsiak.

Péntektől vasárnapig mintegy ötszázan látogatták meg a Debreceni Egyetem standját a Fórum bevásárlóközpontban tartott egészségkiállításon. A háromnapos rendezvényen a Klinikai Központ egészségügyi szakemberei és Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének önkéntesei ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek, és egészségügyi tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.


- Extrém magas, azonnali ellátást igénylő vérnyomást vagy vércukorértéket idén nem mértek a kollégák, de ezúttal is voltak olyan látogatók, akiknél eltérést tapasztaltak. Őket a családorvoshoz irányították tovább – tájékoztatott Páll Dénes, a Klinikai Központ alelnöke.

Hozzátette: hazánkban a magas vérnyomás a felnőtt lakosság 40 százalékát, az elhízás pedig csaknem minden második embert érint, és egyre több a cukorbeteg. Az egyszerű és fájdalommentes szűrővizsgálatokkal több súlyos betegséget már korai stádiumban fel lehet fedezni, és így időben be lehet avatkozni.

A kiállításon az érdeklődők megismerhették a klinikai vizsgálatokhoz kapcsolódó legújabb terápiás lehetőségeket, azok előnyeit, és azt, hogy miként lehet részt venni ezekben a vizsgálatokban.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.