Az ország kedvencei

2016. november 28. - 15:04
Elhagyhatták az inkubátort és már az első családi fotók is elkészültek a négyes ikrekről. A "debreceni négyesről" az elmúlt napokban több mint száz beszámoló született és különleges látogatók is érkeztek.

Óriási sajtóérdeklődés övezi a Boda-ikreket, akik múlt héten születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A négyes ikrek születéséről a legnagyobb hírcsatornák is beszámoltak. Összesen több mint harminc helyi és országos televízió, rádió, weboldal és újság adott hírt a három kislány és a kisfiú érkezéséről. Többek közt a M1 Híradója, az Index és a HVG is megosztotta az örömhírt, a Tv2 Mokka című műsora pedig ma reggel élőben kapcsolta a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját.

A boldog szülők ma először mutatták meg Jázmint, Flórát, Boglárkát és Istvánt.


- A kicsik csak egy napig voltak az intenzíven és olyan szépen fejlődnek, hogy már nincs szükség az inkubátorra. Most egy eggyel alacsonyabb fokozatú megfigyelőbe kerültek, ahol már többet lehetünk együtt – számolt be a jó hírekről az édesanya, Boda Beáta, aki első alkalommal szólalt meg azóta, hogy az ikrek érkezésének híre bejárta az országot.

Az anyuka arról is beszélt, hogy a császármetszés utáni első nap volt a legnehezebb a számára, de most már ő is jól van. A klinika munkatársainak tanácsaira azonban még mindig nagy szüksége van.

- A férjemmel együtt még most kezdjük gyakorolni a szülői szerepet. Az orvosoktól és nővérektől nagyon sok segítséget kapunk, ha ők nem lennének, lehet már „kiszaladtunk volna a világból” – fogalmaz a fiatal anyuka.

A négyes ikreknek az egész ország örül. Múlt pénteken Orbán Viktor kereste fel a klinikát, hogy személyesen gratuláljon a csöppségek szüleinek és elismerését fejezze ki az intézmény munkatársainak. A miniszterelnököt a Gyermekklinika igazgatója, Balla György és Póka Róbert, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetője fogadta és kalauzolta körbe a Koraszülött Intenzív Osztályon. Erről a miniszterelnök közösségi oldalán számolt be.

Ma délben Papp László, Debrecen polgármestere és Széles Diána alpolgármester látogatták meg a családot: kétszázezer forintos támogatást nyújtottak át a szülőknek és ígéretet tettek arra, hogy a jövőben is minden segítséget megadnak a gyerekek neveléséhez.

A hatfősre bővült családnak a Facebookon is rengetegen gratuláltak, a négyes ikrekről szóló posztokat eddig több tízezren lájkolták és osztották meg.

Sajtóiroda – MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.